За любовта

Read this story in English.

Зная само, че е адски трудно и тъпо да се пише за любовта. Сега съм сам, искам да си при мен, за да мога да те придърпам към себе си и да мушна краката си между твоите, докато ти спиш спокойно. Но това няма как да стане; ти както обикновено заспиваш много след мен… защо не можеш да спиш?

Искам да ти кажа колко много те обичам. Ти си жената, която винаги съм мечтал да срещна, не като идея, защото никога не съм си представял, че човече като теб ще ме накара да се влюбя в него. Дотук всичко звучи много изтъркано, наясно съм с това, но и на теб ти е ясно, че не съм някой шибан писател.

Вчера за последен път си гризах ноктите. Най-тържествено обещавам, че ще се постарая да не го правя повече, защото ти искаш да съм стабилен мъж /какво общо има гризането на ноктите със стабилността?!/ и аз със сигурност знам, че искам да си доволна.

Още два дни и ще се прибереш при мен! /пауза, за да си поема дъх от вълнение/. Вече започнах да свиквам да спя без теб – можеш да си сигурна, че съм сам – но пък си мечтая за топлината на тялото ти, по-скоро за цялата теб.

Сещам се как обичаш да пишкаш докато и аз съм в банята. Правиш го обикновено, когато се бръсна и си мислиш, че не ме впечатляваш. Обаче може и да си забелязала доволната усмивка, която наблюдава от огледалото изпод намацаната с пяна муцуна. Шумоленето от пишкането ти е като будистка мантра – успокоява ме и ме изпълва с наивно детинско блаженство – че споделяш нещо безкрайно лично с мен. Все едно си ми показала колекцията си от салфетки, която прилежно си събирала в четвърти клас.

Не знам какво е любовта, нито каква е – някои казват, че е розова, други, че е червена, моята е малко по-различна. Тя е полегнала на плажа и гали пълната ти с пясък коса /защото ти обичаш да се гмуркаш до дъното и да заораваш с глава в него/, тя е доволно нахранена, дремеща пред телевизора, или играеща на последната версия на Call of Duty, тя е леко глуповата и нерационална, леко уплашена да не я захвърлиш като мокро коте след страхотен секс … тя даже те мрази, съвсем малко, понякога, когато й омръзне да се прави на примерна. Или нещо такова …

Advertisements

Talk with me, I love it

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s